15.Septembar – Dan obrtnika

Dana 15.09.2023. u organizaciji Obrtničke komore USK je održana svečana proslava Dana obrtnika USK. Proslavi su, pored obrtnika USK, prisustvovali predstavnici Federalne obrtničke komore, predstavnici Ministarstva privrede USK, Vlade USKa, te predstavnici akademske zajednice.

  

Ovo je druga po redu, organizirana proslava Dana obrtnika, a Odluka o utvrđivanju datuma je donesena 2018., ali zbog pandemije Corona virusa, stekli su se uslovi da se tek prošle godine organizira po prvi put . 

Pored Zahvalnica za sponzorstvo, a koje su dodijeljene Ministarstvu privrede USK, Gradu Bihaću – Gradonačelniku i BFS “BUBA” dodijeljena su i specijalna priznanja:

 

DODJELA POSEBNIH PRIZNANJA:

  1. Za istaknuti doprinos u razvoju ženskog poduzetništva kod rijetkih i novih djelatnosti: RADOST E.E. KUĆNA NJEGA, vl. Samira Alibabić.-
  2.  Za doprinos kod promocije, usavršavanja i profesionalnosti u frizerskim djelatnostima:Frizerski salon BERBER SHOP MIRFO, Vl. Hašić Mirfet-
  3. Za promociju i održivost obrta na općini Bužim AUTOSERVIS „TOPAL“Vl.Topalović Refik.

  

Ova proslava je organizirana drugačije u odnosu na prošlu, iz razloga jer je imala bogat zabavan sadržaj. Goste je zabavljala neizostavna Kada Hamzić sa svojim bendom, organizirana je tombola, a specijalni gost iznenađenja je bila Amra Halebić.

  

Podijeli:

Najnovije