Sajmovi i manifestacije

Organizacija manifestacija i sajmova 

Obrtnička komora USK u vlastitoj  režiji organizuje manifestacije i izložbe tipa; Dani darivanja povodom 8.marta , ljetnje manifestacije za vrijeme Unske regate. Zatim posjeta naše diaspore kao i samih turista, Jesen na Uni – manifestacija u čast dočeka jesenjih dana, Zimski sajam i dr. Suorganizatori smo i sajma Obrta, EKO BIS. Logistički podržavamo sajmove po općinama USK a i širom BiH.

Reference

Sve pobrojane manifestacije i sajmove radimo i organizujemo dugi niz godina. Naši izlagači su redovno aktivni na mnogim manifestacijama i sajmovima. Jedan od većih i uspješnijih događaja bio je 3.Međunarodni sajam obrta 2023 kojeg je OK sama organizovala i provela.  Svi učesnici i izlagači bilježe dobre poslovne uspjehe i dobru povezanost sa partnerima širom BiH pa i dalje.

Prednosti

Saradnja sa Obrtničkom komorom USK omogućava veliku mrežu partnera. Uključuje povezivanje u cijeloj BiH sa ostalim komorama Federacije RS, te sa drugim organizatorima sajmova u BiH. Na našim sajmovima i manifestacijama kroz stručne konferencije i okrugle stolove promoviramo razne teme a sve češće teme su prezentacija raznih uspješnih projekata i predstavljanje tema koje povezuju turizam, obrte i samu privredu. Na prezentaciji i predstavljanju raznih tema učestvuju predavači naši stalni partneri iz oblasti a oni su; Univerzitet u Bihaću i Tuzli, Bio-Tehnički fakultet u Bihaću, Mašinski fakultet Bihać, srednje Strukovne škole, Poljoprivredni zavod USK-a, Ministarstvo privrede i poljoprivrede, te mnoge dr.organizacije