BIHAĆ / VELIKA KLADUŠA- Održan trening: Priprema i pisanje projekata

Dana 11.02.2023.godine održan je trening Pripreme i pisanja projekata u Velikoj Kladuši, u srednjoj školi dr. Husein Džanić, dok je 13.02.2023.godine isti održan i u Bihaću, na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

               

Cilj treninga je bio da se prenesu stečena znanja i iskustva o samoj pripremi, pisanju projekata te apliciranju na iste. Polaznici, njih 23 ukupno u oba treninga, su imali priliku spoznati kako se prepoznaju adekvatni Javni pozivi, kako aplicirati, te u konačnici i realizirati aplikacioni projekat.

               

Predavanja su održali vrhunski tim za pisanje i apliciranje projekata prof.dr.sci Halid Makić i dipl.ECC Elvedin Miljković. Inače, ovaj duo dugo godina radi na pronalaženju adekvatnih, prihvatljivih projekata, te pisanju istih, a ne tako mali broj je prolaznih, visoko ocjenjenih projekata,  koje su uspješno  relizirali i samim tim doprinijeli razvoju lokalnih zajednica, opština i mnogih, kako javnih institucija tako i privatnih  poduzeća, te jačanju malih i srednjih poduzeća i obrta.

Trning se proveo kao aktivnost koju finansira Vlada USK / Ministarstvo privrede kroz program : PODUZETNIČKO OBRAZOVANJE-JAČANJE OBRTA I PODUZETNIŠTVA, a realizira OK USK.

Podijeli:

Najnovije