Čestitke dobitnicima priznanja “Prijatelji nauke” za 2023. godinu

Ovogodišnje priznanje “Prijatelji nauke” za 2023.godinu  je dobio Biotehnički fakultet kao institucija, te u kategoriji pojedinaca dobio je prof.dr.sc.Halid Makić, red. profesor Biotehničkog fakulteta.

Obrtnička komora Unsko-sanskog kantona upućuje iskrene čestitke prof.Makiću kao svom dugogodišnjem stručnom saradniku, te Biotehničkom fakultetu kao instituciji sa kojem ima vrlo uspješnu poslovnu saradnju.

U povodu Dana nauke/znanosti u Federaciji BiH, u Mostaru je u utorak, 12.12.2023. godine, održana ceremonija dodjele priznanja „Prijatelj nauke/znanosti“ te priznanja za studente koji su najviše koristili usluge univerzitetskih bibilioteka u 2023. godini.

Priznanja “Prijatelj nauke/znanosti” dodjeljuju se za značajne uspjehe i evidentan doprinos organizaciji i razvoju naučno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti, te širenje spoznaja o značaju nauke i primjene rezultata naučno-istraživačkog i istraživačko-razvojnog rada u svim oblastima društvenog i privrednog života u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini u cjelini. Prijedloge za dodjelu priznanja utvrđuje Savjet za nauku i Sektor za nauku i tehnologije Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

                                                                

Podijeli:

Najnovije