DRUGI JAVNI POZIV za upis u akreditovane programe neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja: Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja te Agroturistički djelatnik

O PROGRAMU

Programe neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja agroturistički djelatnik, te uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja provodi Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, u okviru projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom“ koji se realizuje u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- Faza II (LEP II)”. Projekt  finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BiH. Program obuke neformalnog obrazovanja provodit će Univerzitet u Bihaću, Biotehnički fakultet, upisan u registar Organizatora obrazovanja odraslih, kroz dva certifikovana programa osposobljavanja Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja odobren rješenjem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona broj: 10-34-4685-11/22, od dana 12.08.2022.godine, te agroturistički djelatnik rješenjem Ministarstva broj: 10-34-4685-10/22, od dana 12.08.2022.godine.

Početak obuke za drugu grupu polaznika će biti 05.01.2023. godine. Obuke će biti održavane radnim danima i subotom s početkom u 16:00 h.

Na Drugi javni poziv mogu se prijaviti nezaposlena lica sa područja Unsko-sanskog kantona koja ispunjavaju sljedeće preduslove:

  1. Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja

 

  • državljanstvo BiH,
  • kandidat/kinja stariji od 18 godina,
  • da je kandidat na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK-a

Na Drugi javni poziv se mogu prijaviti sve osobe koje su evidentirane na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK, a posebnu prednost će imati osobe starije od 50 godina, zatim žene i osobe sa invaliditetom, kao i osobe koje su dugoročno nezaposlene. Pored toga, na Drugi javni poziv se mogu prijaviti osobe koje imaju lošu obrazovnu razinu ili raspolažu sa vrlo „uskim“ stečenim znanjima, vještinama i sposobnostima strukovnog obrazovanja, te osobama koje imaju bolje materijalno-tehničke uvjete za pokretanje biznisa (vlastito zemljište, građevinske objekte i druge materijalno-tehničke resurse).

Broj polaznika: 20

Trajanje programa: 180 sati

  1. Agroturistički djelatnik

 

  • državljanstvo BiH,
  • kandidat/kinja stariji od 18 godina,
  • da je kandidat na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK-a

Broj polaznika: 20

Trajanja programa: 180 sati

Datum objave Drugog javnog poziva: 06.12.2022.godine, a ostaje objavljen 15 dana.

Polaznici će biti obaviješteni o rezultatima Drugog javnog poziva pet dana nakon zaključivanja Drugog javnog poziva.

Program za odabrane polaznike je besplatan, a nakon uspješne obuke i provjere znanja, polaznicima se izdaje Certifikat o stečenom znanju i vještinama u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih. 

Za polaznike koji ne stanuju u mjestu održavanja obuke biće isplaćeni putni troškovi za vrijeme trajanja obuke.

KAKO SE PRIJAVITI?

Zainteresovana lica mogu se prijaviti u periodu od 06.12.2022.godine – 20.12.2022. godine popunjavanjem prijavnog obrasca (u prilogu), uz koji je potrebno dostaviti:

  • CIPS
  • Uvjerenje o nezaposlenosti, izdato od JU Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona

Provjera o tačnosti podataka iz vaše prijave će utvrditi Organizator obrazovanja odraslih u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje USK-a, te obrtničkom komorom USK-a.

Prijave se mogu predati lično ili poštom na sljedeću adresu:

Obrtnička komora Unsko-sanskog kantona,

Ul. Darivalaca krvi 38,

77000 Bihać

Za dodatne informacije pozovite: 032/228-059, 037/310-454; 063/281-220, 061/872-538, 061/860-587.

 

PRIJAVU PREUZETI OVDJE!!!

 

„Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Unsko-sanskom kantonu je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).“

 

Podijeli:

Najnovije