JAVNI POZIV za upis u akreditovane programe neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja

JAVNI POZIV

za upis u akreditovane programe neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja:

 1. Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja

 2. Agroturistički djelatnik

O PROGRAMU

Programe neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja agroturistički djelatnik, te uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja provodi Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, u okviru projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom“ koji se realizuje u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- Faza II (LEP II)”. Projekt  finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BiH. Program obuke neformalnog obrazovanja provodit će Univerzitet u Bihaću, Biotehnički fakultet, upisan u registar Organizatora obrazovanja odraslih, kroz dva certifikovana programa osposobljavanja Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja odobren rješenjem Ministartva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona broj: 10-34-4685-11/22, od dana 12.08.2022.godine, te agroturistički djelatnik rješenjem Ministarstva broj: 10-34-4685-10/22, od dana 12.08.2022.godine.

Na Javni poziv mogu se prijaviti nezaposlena lica sa područja Unsko-sanskog kantona koja ispunjavaju sljedeće preduslove:

 1. Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja

 • državljanstvo BiH,

 • kandidat/kinja stariji od 18 godina,

 • da je kandidat na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK-a

Na Javni poziv se mogu prijaviti osobe starije od 50 godina, zatim žene i osobe sa invaliditetom, kao i osobe koje su dugoročno nezaposlene.  Pored toga , na Javni poziv se mogu prijaviti osobe koje imaju lošu obrazovnu razinu ili raspolažu sa vrlo „uskim“ stečenim znanjima, vještinama i sposobnostima strukovnog obrazovanja, te osobama koje imaju bolje materijalno-tehničke uvjete za pokretanje biznisa (vlastito zemljište, građevinske objekte i druge materijalno-tehničke resurse).

Prednost će se za kategorije osoba starijih od 50 godina, zatim ženama i osobama sa invaliditetom, kao i osobama koje su duži niz godina  nezaposlene. Pored toga prednost će se dati osobama koje imaju lošu obrazovnu razinu ili raspolažu sa vrlo „uskim“ stečenim znanjima i sposobnostima strukovnog obrazovanja, te osobama koje imaju bolje materijalno-tehničke uvjete za pokretanje biznisa (vlastito poljopivredno gazdinstvo i druge materijalno-tehničke resurse za pokretanje agroturizma).

Broj polaznika: 20

Trajanje programa: 180 sati

 1. Agroturistički djelatnik

 • državljanstvo BiH,

 • kandidat/kinja stariji od 18 godina,

 • da je kandidat na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK-a

Prednost će se za kategorije osoba starijih od 50 godina, zatim ženama i osobama sa invaliditetom, kao i osobama koje su duži niz godina  nezaposlene. Pored toga prednost će se dati osobama koje imaju lošu obrazovnu razinu ili raspolažu sa vrlo „uskim“ stečenim znanjima i sposobnostima strukovnog obrazovanja, te osobama koje imaju bolje materijalno-tehničke uvjete za pokretanje biznisa (vlastito poljoprivredno gazdinstvo i druge materijalno-tehničke resurse za pokretanje agroturizma).

Broj polaznika: 20

Trajanja programa: 180 sati

Datum objave Javnog poziva: 12.09.2022.godine, a ostaje objavljen 30 dana.

Obavjest polaznicima o odabiru kandidata Javnog poziva pet dana nakon zaključivanja Javnog poziva.

Program za odabrane polaznike je besplatan, a nakon uspješne obuke i provjere znanja, polaznicima se izdaje Certifikat o stečenom znanju i vještinama u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih.

KAKO SE PRIJAVITI?

Zainteresovana lica mogu se prijaviti u periodu od 12.09.2022.godine – 12.10.2022. godine popunjavanjem prijavnog obrasca (u prilogu), uz koji je potrebno dostaviti:

 • CIPS

 • Uvjerenje o nezaposlenosti, izdato od JU Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona

Provjera o tačnosti podataka iz vaše prijave će utvrditi Organizator obrazovanja odraslih u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje USK-a, te obrtničkom komorom USK-a.

Prijave se mogu predati lično ili poštom na sljedeću adresu:

Obrtnička komora Unsko-sanskog kantona,

Ul. Darivalaca krvi 38,

77000 Bihać

Za dodatne informacije pozovite: 032/228-059, 037/310-454; 063/281-220, 061/872-538, 061/860-587.

 

 

 

KOMPLETAN JAVNI POZIV KAO I PRIJAVNI OBRAZAC MOŽETE PRONAĆI I PREUZETI U WORD FORMATU KLIKOM NA LINK ISPOD:

 

⬇⬇⬇

 

 

1.FINALNI_JAVNI POZIV ZA ILO- BTF

2.PRIJAVA ZA UPIS U PROGRAM OBRAZOVANJA ODRASLIH

 

„Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Unsko-sanskog kantonu je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).“

 

 

 

 

Podijeli:

Najnovije