LPZ USK održao motivacionu radionicu „Uspješna karijera CNC operatera kod poslodavca“

Velika Kladuša, 14.10.2022 – U prostorijama JU I SŠ „dr. Husein Džanić“ održana je motivaciona radionoca „Uspješna karijera CNC operatera kod poslodavca“, koja je bila organizirana u sklopu projekta „Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada“. Projekt implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Unsko-sanskom kantonu, a u okviru podrške Evropske unije i Međunarodne organizacije rada lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Nosioci projekta i partneri su u toku ove radionice, koja je održana u jednoj od učinioca predviđenih za obuku, upoznali polaznike sa samim procesom prijave na Javni poziv koji je još uvijek u toku, kao i o daljem toku obuke koja se planira realizirati po okončanju ovog poziva.

 

Da je zainteresiranost za ovaj Javni poziv, kao i za zanimanje CNC operater, velika, pokazao je i broj prisutnih na motivacionoj radionici, kao i njihovo aktivno učešće u razgovoru. Prisutne i potencijalne polaznike je zanimalo koliko traje obuka, gdje će se održavati teorijska i praktična obuka, kao i koristi koje će imati po završetku obuke, sticanjem zvanja CNC operater.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Unsko-sanskom kantonu je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

 

 

 

 

 

Podijeli:

Najnovije