OKUSK započeo implementaciju projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada”.

JAVNI POZIV: Za odabir naj povoljnijeg knjigovodstvenog servisa

Obrtnička komora Unsko-sanskog kantona potpisala je sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO) Ugovor o implementaciji projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada” čija je ukupna vrijednost 347.699,66 KM.

Opći cilj projekta je povećanje udjela lokalnih zajednica sa djelotvornim partnerskim mehanizmima, koji doprinose formalnom zapošljavanju, a specifični razvoj i realizacija novih programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba na lokalna tržišta rada kroz program partnerstava za zapošljavanje.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona uz Obrtničku komoru Unsko-sanskog kantona čine  Općina Velika Kladuša, Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, Biotehnički fakultet, JU I srednja škola “Dr. Husein Džanić” Velika Kladuša i firma “Strojpromet” doo Velika Kladuša.

Sukladno tome 22.04.2022. godine u Bihaću je održan prvi sastanak LEP tima na kojem se razmatrao dinamički plan do kraja godine s naglaskom na predstojeće aktivnosti.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Podijeli:

Najnovije