PODUZETNIČKO OBRAZOVANJE-Pisanje projekata i projektna dokumentacija

Proteklog vikenda u periodu od 04.05-08.05.2023. održane su radionice/trening na temu “Pisanje projekata i projektna dokumentacija”. Radionice su održane na području opština Velika Kladuša, Bihać i Sanski Most, kroz cjelovite prezentacije i obrazloženje neophodne dokumentacije.

    

Na našu radost, posjećenost i zainteresiranost je bila velika, a polaznici su kroz interakciju sa predavačima  imali priliku saznati ono što do sad nisu znali i otkloniti nedoumice po pitanju pisanja projektnih aplikacija.Važna činjenica jeste da smo ovaj put imali prisutne knjigovođe koji su voljni  raditi aplikacije za svoje klijente.

Također, drugi radni dio treninga se odnosio na konkretno popunjavanje aplikacije po Javnom pozivu objavljenom od FMRPO za Obrte i srodne djelatnosti, kao i za Novoosnovane. Tu su svi zainteresirani imali priliku, na licu mjesta popuniti prijavne obrasce te posložiti neophodnu dokumentaciju za javljanje na ovaj Javni poziv i samim tim biti spremni za slanje svojih aplikacija.

Inače, ovu aktivnost je finansiralo Ministarstvo privrede USK-a, u sklopu projekta “Poduzetničko obrazovanje-jačanje obrta i poduzetništva”, a koju je provela OK USK sa svojim stručnim ekspertima i saradnicima.

 

 

   

 

 

Podijeli:

Najnovije