Sastanak povodom nametnute verzije zakona o Obrtu i Srodnim Dijelatnostima

Dana 21.03.2018 godine na poziv Federalne Obrtničke Komore i FMRPO u Sarajevu održan je sastanak povodom nametnute verzije zakona o Obrtu i Srodnim Dijelatnostima.

 

Na sastanak su pozvate sve Kantonalne Obrtničke Komore gdje su i uzele svoje učešće.

 

Ispred OKUSK-a na sastanku su prisustvovali predsjednik OK  Enes Arapović, predsjednik UO Slaven Bregar i član UO Safet Lelić.

 

Sve Kantonalne Komore su iznijeli jedinstveni stav u negodovanju i protivljenju nametnutog zakona o Obrtu od strane Svijetske Banke i naših vladajućih političkih partija.

 

U nametnutom prijedlogu zakona nije niti jedna tačka zakona odnosila se na olakšavanje poslovanja obrtnika niti obrtničkog sustava u cijelini,naprotiv u svakom pogledu otežava poslovanje i opstanak obrtničkog sustava.

 

Takav vid nametnutog zakona o Obrtu jednoglasno smo donijeli zaključke u smislu protivljenja i negodovanja. Zaključci su upućeni Federalnom Ministru za Razvoj Poduzetništvo i Obrt,gdje očekivamo odgovor.

 

Obrtnička Komora kao ni cijeli komorski sustav nije i nikada neće podrzati nikakav nametnuti zakon bez obzira od kog on dolazijo jer tu nisu uvrštene naše primjedbe,prijedlozi,sugestije kao i učešće u donošenji istih.

Podijeli:

Najnovije