Uspješna priča: Salon ljepote „ND“

 

Nakon što je u okviru projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada”, kojeg financira EU, učestovala na radionicama na temu „Pokreni svoj posao“, Dženifa Elezović je kreirala poslovni plan koji je izabran među pet najboljih.

Na osnovu tog poslovnog plana pokrenula je svoj posao. Otvorila je salon ljepote „ND“ uz financijsku podršku našeg projekta. Nakon toga dobila je i dodatnu podrušku kroz učešće na radionicama na temu „Unaprijedi svoj posao“.

Od tada Dženifa uspješno vodi svoj salon, a o znanjima i vještinama koje je stekla tokom obuka, ali i postignutim poslovnim rezultatima do sada Dženifa kaže: „Kao što sam više puta rado pričala o cjelokupnom projektu i obukama i sada mogu potbrditi da sam uistinu bila zadovoljna od samog starta do kraja obuka! 

Obuke su mi pomogle da posložim stvari na svoje mjesto,da se upoznam sa svime što me očekivalo u ovom poslu i da hrabrije koračim u poslovni svijet! 

Trenutno sam jako zadovoljna poslom u mom salonu, a da je tako govori sama činjenica da već imam jednu zaposlenu djevojku i obje smo zadovoljne potražnjom naših usluga! 

 

Ovim putem želim poručiti svim mladima, a posebno mladim ženama, da se ne ustručavaju, da naprave korak, da rade na sebi i na svojim snovima! Ja svoje ostvarujem!“

 

Projekat Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, koje je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

 

Podijeli:

Najnovije