VAŽNA OBAVIJEST ZA POSLODAVCE!!!

VAŽNA OBAVIJEST

POZIV POSLODAVCIMA DA SE REGISTRUJU NA WEB PORTAL ZAVODA

UVODI SE NOVI SISTEM APLICIRANJA NA PROGRAME ZAPOŠLJAVANJA

Federalni zavod za zapošljavanje od 2020. godine uvodi novi sistem apliciranja na programe sufinansiranja zapošljavanja. U sklopu novog sistema, SVAKI POSLODAVAC MORA SE PRETHODNO REGISTROVATI NA WEB PORTALU FEDERALNOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE (www.fzzz.ba) Ovo se odnosi kako na one poslodavce koji imaju namjeru sudjelovati u programima sufinansiranja zapošljavanja po prvi put, tako i na one koji su već sudjelovali). Poslodavci će se na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje moći registrovati od 3.2.2020. godine.

Isto predstavlja nužan preduvjet za sudjelovanje u programima sufinansiranja zapošljavanja, odnosno podnošenje prijave za učešće u istim. Na navedeni način, poslodavcima se olakšava i ubrzava sam postupak apliciranja za poticajna sredstva. PODATKE KOJE POSLODAVCI POPUNE PRILIKOM REGISTRACIJE NEĆE MORATI PONOVNO UNOSITI PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA NA JAVNI POZIV.

KAKO SE REGISTROVATI?

Registracija se vrši putem web portala Federalnog zavoda za zapošljavanje klikom na opciju Registracija“ nakon čega se slijede upute, odnosno unose traženi podaci u odgovarajuća polja. Nakon unosa traženih podataka provjerava se validnost istih, nakon čega se poslodavci, putem email-a, obavještavaju da li je proces registracije uspješno završen.

USPJEŠNO IZVRŠENA REGISTRACIJA JE PREDUVJET ZA SUDJELOVANJE U JAVNIM POZIVIMA ZA SUFINANSIRANJA ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH OSOBA.

Nakon uspješno izvršene registracije, a po objavi Javnog poziva, poslodavac se putem korisničkog imena i lozinke, koje je sam odredio prilikom registracije, prijavljuje na web portal Federalnog zavoda za zapošljavanje, a zatim klikom na meni „Projekti“ pristupa dijelu gdje se omogućuje podnošenje prijave za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja.

Napominjemo da je registracija nužna i za korištenje drugih usluga poput posredovanja i objavljivanja oglasa. Naime, ukoliko poslodavci namjeravaju koristiti bilo koju od navedenih usluga, uključujući i sudjelovanje u programima sufinansiranja zapošljavanja, potrebno je da isti izvrše registraciju na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

UPUTSTVO ZA VEĆ REGISTROVANE POSLODAVCE

Poslodavci koji su već registrovani potrebno je da izvrše reregistraciju. Reregistracija, odnosno provjera ispravnosti unesenih podataka vrši se prijavljivanjem na web portal Federalnog zavoda za zapošljavanje koristeći postojeće korisničko ime i lozinku, prilikom čega će se od poslodavca tražiti ažuriranje i/ili dopuna određenih podataka.   

VAŽNA NAPOMENA:

Napominjemo da poslodavci koji namjeravaju sudjelovati u programima sufinansiranja zapošljavanja, prilikom registracije, moraju unijeti glavni identifikacijski broj, kao i broj glavnog računa (ukoliko imaju više ID brojeva i računa, odnosno podružnica), jer će biti razmatrane samo prijave onih poslodavaca koji su aplicirali od i u ime sjedišta firme, a ne podružnica.

 

KONTAKT:

U slučaju nejasnoća ili eventualnih poteškoća prilikom registracije, molimo kontaktirajte Federalni zavod za zapošljavanje putem e-maila: info@fzzz.ba

 

POŠTOVANI POSLODAVCI,

JOŠ JEDNOM VAS POZIVAMO DA IZVRŠITE REGISTRACIJU, A SVE U CILJU OLAKŠAVANJA I POBOLJŠAVANJA SISTEMA PRIJAVE NA PROGRAME SUFINANSIRANJA ZAPOŠLJAVANJA.

FEDERALNI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE

 

ADRESAR

 

 JAVNA USTANOVA „SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE UNSKO SANSKOG KANTONA“

 

B I H A Ć

 

DIREKTOR

 

Elmedin Đuzel

 

 

 

Ul. Branislava Đurđeva br.1, Bihać  

Tel: 037  / 229 730 ;

Fax: 037 / 229 756

e-mail: jusluzap@bih.net.ba

web : usk-szz.ba

R.B OPĆINA ADRESA TELEFON/FAX ŠEF BIROA
1. BIHAĆ Ul.Branislava Đurđeva br.1 037/ 229-731 Toromanović Emir
2. BOSANSKA KRUPA Ul.511.Slavne brdske brigade bb. 037/ 476-526 Skenderović Razija
3. BOSANSKI PETROVAC Ul.Bosanska bb 037/ 881-052 Jukić Indira
4. BUŽIM Ul.505.Viteške brigade bb 037/ 410-470 Dervić Džemaludin
5. CAZIN Ul.Cazinskih brigada bb 037/ 514-049 Samardžić Selvir
6. KLJUČ Ul.Branilaca BiH br.127 037/ 660-124 Hadžić Jasim
7. SANSKI MOST Ul.Deseti oktobar br. 14 037/ 689-368 Mahić Sanel
8. VELIKA KLADUŠA Ul.Ibrahima Mržljaka br.5 037/ 775-370 Čaušević Amra

 

Podijeli:

Najnovije